söndag, december 10, 2006

Formica über alles!

För ett par år sedan visade det sig att alla myrsamhällen längs med Medelhavets kust från Spanien till Italien var nära besläktade. Riktigt ruskigt måste jag säga.

Möjlig myr-nepotism ger mig kalla kårar.

Nu är det väl inte så att myrorna i Italien kan dra speciellt stor nytta av kusinerna på den iberiska halvön, men den dagen är inte långt borta då en klantig rysk agent råkar fimpa lite Polonium av en kritisk isotop som muterar myrstackarna till intelligenta varelser. Stackarna i betydelsen 'krakar', inte i bemärkelsen 'boning'.

"Vi är många" skanderade idioterna på sjuttiotalet. Men myrorna behöver inte höja sina röster för att vi ska höra och förstå.

Det fanns en typ av äckellitteratur på sjuttiotalet, eller skräck, där folk sniffade lösningsmedel och fick nojor i vilka de blev utsatta för insektsinvasioner. Allt var inte mysigt Björn Skifs - tjohejsan på den tiden.

Detta är viktigt att komma ihåg. Se upp för överlöpare! : myror har inga som helst rättigheter, vad din trevlige och leende morbror med den mjuka mustachen än säger!